Pool /WTM /Vibb

Pool

Låt den friska hunden, eller hunden som har skadat sig komma och simma och/eller rehabilitera i vår uppvärmda pool. Poolen håller ca 28 grader varmt och har ett mått på
.4 x2,5,x1,40. 
Hunden väger endast 1/10 del av sin vikt i vattnet och den arbetar endast i trav. Det är en otroligt skonsam träningsform med minimalt slitage på lederna. Simning rekommenderas ofta som rehabilitering efter skador i rörelseapparaten, ledsjukdomar, artros och övervikt. Även den äldre hunden brukar uppskatta simningen då den kan röra sig obehindrat. 
Simningen är också en bra konditionsträning, samtidigt som den bygger mycket muskelstyrka.  

Water treadmill

WTM - Water treadmill är ett vattenlöpband.
Träning på vattenband är en skonsam, mycket effektiv och funktionell träning. Den är utmärkt till att träna upp kondition och balans, styrka och rörlighet. Vattnet avlastar hundes  tyngd på lederna samtidigt som den ger motstånd mot rörelsen. Ju högre vattennivå man har, desto mer avlastas hundens tyngd och motståndet ökar. Lägre vattennivå ger en ökad rörlighet i benets leder. Man anpassar vattennivå, hastughet individuellt för varje patient. Vattentrasken kan användas av den friska hunden som vill bygga muskler och bättra på konditionen eller i rehabsyfte efter ex ortopediska ingrepp, artros, övervikt mm.

Vibrationsplatta

Tränigen på en vibrationsplatta används för att öka cirkulationen i muskulaturen hos djuret. Vibrationsplattan kan användas som styrketräning, avkoppling eller i rehabiliterings syfte. Vibrationsplattan är ett mycket bra alternativ till ex vanlig massage vid spända ryggar, överbelastingsproblematik mm.  

Pool - WTM - Vibb

pool
water treadmill
vibrationsplatta
- allt för friskvård och rahabilitering